
- 21 Μαρτίου 2013
- 0 Μου Αρέσει

Υλικά
500γρ ρεβίθια
2 Κρεμμύδια μέτρια
2 Καρότα μέτρια
Χυμό από 1 λεμόνι
200γρ. Ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη
½ Πιπεριάς κόκκινη
½ Πιπεριάς πράσινης
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν και να είναι μαλακά για να μπορούμε να τα μαγειρέψουμε.
- Λιπών αδειάζουμε τα ρεβίθια στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά.
- Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τους ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν κανά δυο δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια.
- Τα βάζουμε να βράσουν και αφαιρούμε τους αφρούς που θα βγάλουν κατά τον βρασμό, αν χρειαστεί νερό από την στιγμή που έχουν πάρει βράση προσθέτουμε κοφτό νερό.
- Όταν τελειώσουμε με το μάζεμα του αφρού, αφήνουμε τα ρεβίθια να βράσουν αρκετά, για να καταλάβουμε ότι έχουν βράσει βγάζουμε μερικά με ένα κουτάλι και τα πατάμε με τα δάχτυλα μας να δούμε πόσο μαλάκωσαν.
- Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το χυμό λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα. (Το κρεμμύδι ψιλοκομμένο η πιπεριές ψιλοκομμένες τα καρότα τριμμένα στο ρεντέ ). Και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα.
- Εάν πρόκριτε για κατσαρόλα, αν είναι χύτρα ταχύτητος του χρόνους τους κανονίζετε εσείς.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι ανακατεύουμε καλά και μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και ότι απορία έχετε ρωτήστε μας, θα χαρούμε να βοηθήσουμε. Στείλτε mail…
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.